Zbogom dodanom šećeru!

visnja
bobice
multi
gusti
jagoda
jabuka
naranca
ananas
0% dodanog šećera
0% umjetnih bojila
0% umjetnih aroma
0% konzervansa
100% udio voća

Kako nastaje Juicy 100% sok?

1 2 3 4

Proces započinje branjem svježeg voća iz voćnjaka.

1 2 3 4

Voće se zatim hitno prevozi u prerađivački pogon gdje se odmah obrađuje kako bi zadržalo sva svoja nutritivna svojstva.

1 2 3 4

Prilikom obrade, iz dobivenog voćnog soka se uklanja prirodno prisutna voda, kako bi se tako dobivena sirovina mogla što efikasnije transportirati koristeći što manje prostora i energije.

1 2 3 4

U Juicy proizvodnom pogonu koncentriranom se soku dodaje ista količina vode koja je bila u izvornoj sirovini. Također se dodaju i vitamini koji su se djelomično izgubili u procesu obrade voća. Prije samog punjenja u višeslojnu kartonsku ambalažu, 100% sok se pasterizira kako bi bio mikrobiološki 100% siguran za vaše zdravlje.

Ono što niste znali o Juicy 100% voćnim sokovima

1 2 3 4

Većina populacije konzumira čak manje od 3 serviranja voća i povrća dnevno dok smjernice preporučuju 5 dnevnih serviranja voća i povrća (five a day) što se uobičajenom/suvremenom prehranom u praksi teško provodi. Stoga se smatra da je konzumacija 100% voćnih sokova učinkovit način poticanja povećanja dnevnog unosa voća i adekvatna zamjena za obrok/serviranje voća. Ono što je zanimljivo je da istovremeno konzumacija 100% voćnih sokova nije povezana s povećanjem Tm i indeksa tjelesne mase odnosno s pretilošću.

Reference

Ono što niste znali o Juicy 100% voćnim sokovima

1 2 3 4

Voće i povrće sadrži prirodne šećere, dominantno glukozu i fruktozu, no isto tako i njihov prirodni spoj, disaharid saharozu. Unos prirodnih šećera u njihovom prirodnom izvoru, poput cjelovitog voća i povrća, ali i 100% voćnih sokova su u sinergijskom odnosu s drugim sastavnicama poput dijetalnih vlakana, vitamina i mineralnih tvari, ali i vode koje redom doprinose boljem metaboličkom iskorištavanju ovih šećera, ali i nižem glikemijskom indeksu (GI) i glikemijskom opterećenju organizma što ukratko znači da prilikom konzumacije voća, ali i konzumacije mješavina 100% voćnih sokova ne dolazi do naglih oscilacija šećera u krvi te neadekvatnog metabolizma energije.

Reference

Ono što niste znali o Juicy 100% voćnim sokovima

1 2 3 4

Dnevna konzumacija voća i povrća uobičajena je prehrambena preporuka kojom se podupire zdravlje, odnosno osigurava dobar nutritivni status. Nutritivne komponente voća poput vitamina i mineralnih tvari te fitokemikalija imaju snažan učinak na održavanje imunološke funkcije. Pojam imunosti u najširem značenju uključuje sve obrambene reakcije u organizmu, prepoznavanje “stranih napadača” te sprječavanje ili ograničavanje njihovog djelovanja.

Reference

Ono što niste znali o Juicy 100% voćnim sokovima

1 2 3 4

Novija istraživanja su pokazala da optimalni unos određenih vitamina ima krucijalnu ulogu u dugoročnom održavanju zdravlja i prevenciji bolesti kao što su osteoporoza, krvožilne te maligne bolesti. U posljednje vrijeme sve više se pažnje daje istraživanjima o doprinosu 100% voćnih sokova ukupnom vitaminsko - mineralnom statusu. Pokazalo se da 100% voćni sokovi značajno doprinose unosu pojedinih nutrijenata poput dijetalnih vlakana, vitamina C i vitamina B skupine.

Reference

Pratite Juicy na društvenim mrežama

Kontakt

Stanić Beverages Hrvatska
Slavonska avenija 22
HR-10000 Zagreb
Tel: +385 1 3535 500
Fax: +385 1 3535 550
E-mail: info@stanic-juicy.com

Juicy

Reference:

Huskisson E, Maggini S, Ruf M. The role of vitamins and minerals in energy metabolism and well-being. J Int Med Res. 2007;35(3):277-89.

Crowe-White K et al Impact of 100% Fruit Juice Consumption on Diet and Weight Status of Children: An Evidence-based Review. Crit Rev Food Sci Nutr. 2016;56(5):871-84.

Nicklas TA, O'Neil Ce, Fulgoni VL. Consumption Of 100% Fruit Juice Is Associated With Better Nutrient Intake And Diet Quality But Not With Weight Status in children: NHANES 2007-2010. Int. J. Chil. Healt. Nutr. 2015; 4, 112-121.

Hosseini B, Berthon BS, Wark P, Wood LG. Effects of Fruit and Vegetable Consumption on Risk of Asthma, Wheezing and Immune Responses: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2017 Mar 29;9(4).

Nantz MP, Rowe CA, Nieves C Jr, Percival SS. Immunity and antioxidant capacity in humans is enhanced by consumption of a dried, encapsulated fruit and vegetable juice concentrate. J Nutr. 2006 Oct;136(10):2606-10.

×